Seguidores

viernes, 8 de junio de 2012

Temporada 2011-2012: la porteria.

Amb la finalització de la lliga, durant les properes setmanes continuaré encrivint sobre temes del CF Begues (com sempre). Començaré fent una repassada de la trajectoria de les diferents línies de l'equip, i dels jugadors que han acabat la temporada. Començaré per la porteria.



Recentment vaig fer una enquesta sobre quina linia de l'equip seria més necessària reforçar. Els resultats podien tenir vàries interpretacions, excepte  una cosa: ningú va considerar que seria necessari reforçar la porteria del Begues. Al llarg de la temporada Jordi i Nil han anat alternant titularitats i minuts, cosa que ha permés als dos porters mantenir un molt bon estat de forma per l'alta competitivitat entre ells. Per altra banda, l'altre porter del primer equip que va iniciar la temporada, i que va disputar la majoria de partits l'any passat de l'ascens de categoria, el Pier, ha vist com passava la temporada en blanc degut a una greu lesión al genoll. A l'últim partit de lliga l'Albert Escala va disputar els 90 minuts que ha jugat aquesta temporada, fent un partit molt seriós.

SOLVENT I REGULAR. El Jordi Martí ha disputat 19 partits (1607 minuts), on ha vist 2 targetes grogues i 1 targeta vermella. Deprés de passar un any a l'ombra de Pier, la seva tercera temporada al club l'afrontava amb el repte de tornar a la titularitat de la porteria beguetana. Sens dubte, la competència amb el Nil, ha permés  gaudir del millor Jordi que hem vist per Begues. Molt més centrat, ha perfeccionat el seu joc aeri, i sobretot ha millorat el joc amb els peus. Al Municipal ens ha delitat amb formidables intervencions individuals que han fet guanyar punts a l'equip.

JUGADOR DE CAMP NÚMERO 11. El Nil Ollé ha jugat un total de 17 partits (1356 minuts), on ha vist 2 targetes grogues, i ha fet 1 assistència de gol. En el seu primer any al Begues, el porter ha quallat una temporada d'altíssim nivell. Tot i que la seva alçada podia generar alguns dubtes de les seves qualitats com a porter abans de veure'l jugar, un cop el veus com es mou sota la porteria, aquests dubtes s'han esvaït ben ràpid. Tot i ser un porter molt complet, destacaria els seus bons reflexes, el lideratge per manar a l'equip, però sobretot el seu exquisit domini de la pilota amb els peus. Sens dubte, la manera de jugar del Begues s'adapta a les seves qualitats de porter com un guant.




Sorprenentment per la meva part, tot i la excel·lent campanya realitzada pels dos joves porters, recentment el club ha fet un fitxatge, precissament per la porteria. S'ha fitxat a Sergi Pagés, beguetà procedent del Vilafranca (3a divisó). Suposo que serà un porter de molt bon nivell (pels equips que ha estat), i s'haurà de veure la seva adaptació a aquesta categoria i el seu rol dintre de l'equip (acceptaria banqueta? Si es fa amb la titularitat, acceptaria banqueta Nil?). La primera conseqüència és que s'ha ofert a Jordi reforçar al Begues B per la temporada vinent. Si Jordi accepta, el reforç pel filial serà un luxe, un bon punt de partida per formar un equip que provi l'assalt a la tercera catalana. Del contrari, podem perdre un molt bon porter que s'ha involucrat molt en el nostre club els darrers anys. Personalement (i per tant, subjectivament) crec que Jordi té molt més nivell que per jugar a quarta catalana, i si vol progressar com a jugador pot ser lo millor seria sortir a un club de més nivell, on tingués minuts. D'altra banda. per la bona rel·lació que tinc amb ell, i coneixent la seva qualitat i el que pot ajudar al B, també m'agradaria que continués al club. En tot cas, des de que conec el CF Begues, mai abans s'havia diposat en les seves files de tants porters de tan alta qualitat, i això és lo millor de tot.

No hay comentarios: